mandag den 1. juni 2015

Gantt kort

Tirsdag den 19. maj begyndte vi på vores Gantt-kort, som viser planlagt start/varighed og faktisk start/varighed.
Det er egentlig gået meget godt med, at holde tiden til hver opgave. Selvfølgelig er der nogle opgaver, hvor vi enten er blevet færdig nogle dage før eller efter det planlagte. Gantt-kortet viser også hvor mange procent der er blevet fuldført til hver opgave. Efter vi har indtastet de forskellige data, så har den selv kunne regne den "lilla streg" ud, hvor man så kan se hvor meget af det der er fuldført. 






torsdag den 28. maj 2015

Innovation Cup

At Thursday, May 28, we all met at 8:00 o'clock, we had to start innovation cup. We should do our presentation done and make our stand clear to the judges would come and hear our 5-minute presentation.
At 11:00 o'clock, came the judges in to hear us all. It went really well with our presentation and we got into a bit of everything. After we all had presented, the judges go to the next classes and then having the vote and talk about which one of us there should go ahead. Later we go to the auditorium, where we got to know who won the presentation.
It has been a really nice day and it's been really exciting to hear the opinion of the judges and the others presentations.
In the auditorium were absolutely fine, there was 7 winners all received prizes. They won t-shirts, water bottles, movie tickets etc. Unfortunately, we were not among the winners.
At 15:15 we all have free.









onsdag den 27. maj 2015

Projekt 7. dag

I dag onsdag d. 27. maj 2015 mødte vi kl. 08.00, som aftalt i gruppen. I dag har vi lavet de opgaver som vi manglede at lave.
Derefter begyndte vi på vores individuelle opgaver, som pressemeddelelse og det tekst vi selv vil have med derind. Og så er vi individuelt gået i gang med vores fremlæggelses plan. Det individuelle skal være klar til fredag, hvor det hele skal afleveres.

Milepæl

Tirsdag d. 19. maj lavede vi i gruppen en milepæl, som viser hvilke dage vi slutter hvilke opgaver. Beklager, at den først bliver lagt op nu.
Vi har fuldt den sådan næsten igennem hele ugen, nogen opgaver har vi brugt et par minutter mere på end andre. Men ellers har vi fuldt den meget godt.
Vi har lige sat milepælen ind for, at i kan se hvilke dage vi er blevet færdig med hvilke opgaver.



tirsdag den 26. maj 2015

Projekt 6. dag

Tirsdag d. 26. maj mødte vi i gruppen kl. 08.00. Der startede vi med, at opsamle på alt hvad vi mangler, og lavede videre derfra. Kl. 10.45 skulle vi alle mødes i Auditoriet til Fagbooster, hvor lærerne skrev ned hvad vi sagde, til alle de forskellige emner og opgaver.
Derefter lavede vi Storyboard helt færdig og fik skrevet noget mere til målgruppen. Vi har fået lavet beregninger til vores spørgeskema, som vi også har lavet.
Vi sluttede dagen kl. 13.30 og har aftalt, at mødes i morgen onsdag kl. 08.00.

mandag den 25. maj 2015

Projekt 5. dag

Fredag d. 22. maj havde vi ingen mødepligt, men vi aftalte at mødes alligevel. Vi lavede Storyboard over hvordan App'en skal komme til at se ud, App'en og så forklarede vi om selve App'en. I fredags fik vi lavet en del, og vi fik rettet det igennem.
Nu vil vi gå på weekend og holde forlænget weekend, da vi har fri på mandag.

fredag den 22. maj 2015

Om os

Hej!
Nogen har måske tænkt lidt på hvem vi egentlig er, så her er lige fortalt lidt kort om os selv.

Jeppe: 
Jeppe er 19 år, single og bor i Hørdum. Han er en udadvendt fyr, med en humoristisk sans.














Simone:
Simone er 18 år, single/optaget og bor i Sundby Thy. Hun er en sød tøs, som altid er klar på sjov og er god til at arbejde.















Amanda:
Amanda er 17 år, single og bor i Hvidbjerg. Hun er en meget attraktiv pige, dygtig til sit arbejde og er et meget ordensmenneske.




torsdag den 21. maj 2015

Projekt 4. dag

Torsdag d. 21. maj havde vi ikke mødepligt, men vores gruppe valgte, at møde op kl. 08.00 alligevel for, at få lavet så meget som muligt og måske ville kunne nå, at kigge på de ekstra opgaver der også er mulighed for at lave. I dag fik startede vi med, at lave milepæl og gantt-kort og derefter fik vi lavet vores forretnings plan flot og fik skrevet noget mere på. Da vi havde lavet dem, gik vi igang med vores App, som er den helt store opgave i hele projektet, da det handler om den App. Vi fik lavet en del på App'en, så nu skal den  bare rettes igennem og lige have de sidste faner gjort færdig.
Selvom vi ikke havde mødepligt, var der stadigvæk lærere til rådighed, så man kunne gå til dem, hvis man havde brug for hjælp til et eller andet.

onsdag den 20. maj 2015

Projekt 3. dag

Onsdag d. 20. maj mødte vi kl. 09.00. I dag var der ingen moduler planlagt, men stadigvæk mødepligt. Hele dagen er bare blevet brugt på, at lave opgaver. Vi har lavet en masse forskellige opgaver. Vi har fx lavet forretningplan, blog og innovation. Så der er ikke rigtig mere, at skrive for i dag, da vi kun har lavet en masse opgaver. I morgen er der ingen mødepligt, men vi har aftalt i gruppen, at vi møder kl. 08.00 for, at komme så langt som muligt inden weekenden.
Dagen i dag sluttede kl. 13.30.

Projekt 2. dag

Tirsdag d. 19. maj var 2. dag på vores projekt og vi havde mødepligt hele dagen. Vi mødte kl. 08.00, hvor vi startede med, at have modul 4 Økonomi med Anita. Hun fortalte om opgaverne til økonomi med hele klassen, med afskrivninger og finansierings muligheder. Derefter tog hun eleverne der havde C niveau med ud og fortalte om de ekstra opgaver vi kunne lave. 
Derefter lavede vi videre på opgaverne og skulle ikke have modul inden kl. 11.55 igen. Kl. 11.55 havde vi så modul 3 IT med Hanne, som fortalte lidt om opgaver til IT delen. Det var omkring milepæle og Gannt-kort, hun fortalte også lidt omkring bloggen og annoncering på Facebook.
Dagen sluttede kl. 13.30. 



Projektstart

Mandag d. 18. maj var dagen vi startede hele projektet. Vi startede kl. 08.00 ovre i den lille kantine, hvor Hanne startede det hele med et oplæg omkring opgaverne til projektet. Derefter fik vi udleveret nogle ark med de forskellige oplysninger, datoer osv. Derefter havde vi modul 2 Business Canvas Model med Bruno, hvor han forklarede om den opgave. Kl. 11.55 skulle vi Auditoriet, hvor Poul Bak Pedersen fra Apps4all var, at fortælle om Apps og den hjemmeside han brugte til Apps.
Derefter gik vi i klasserne og arbejdede videre. Vi fik fri kl. 13.30.



Innovationsdag

Tirsdag d. 05. maj havde vi besøg af Louise Jakobsen, hvor vi havde Innovationsdag. Vi mødte først kl. 09.00 i Auditoriet, hvor Louise stod klar til at holde foredrag. Hun fortalte om den model der hedder Systematisk kreativitet model, som vi også fik udleveret på et ark. Vi fik et nummer og fik af vide, at kl. 14.30 skulle vi igen mødes i Auditoriet, hvor vi skiftevis i vores grupper, skulle ned og fremlægge vores idé til en App.
Den model vi fik udleveret, havde en grøn, gul og rød søjle, hvor der var hjælp til at få ideer til sin App. Louise sagde, at man skulle huske at tage "ja" hatten på. Vores idé var en App til Imerco, som vi nu arbejder videre på. App'en skal give mulighed for at købe og finde informationer om Imerco.


App Studio Workshop

Mandag d. 27. april havde vi besøg af Søren og Patrick, som holdt foredrag om App Studio Workshop. Dagen startede med, at vi havde almindelige skoletimer frem til kl. 12.00, hvor vi så skulle i Auditoriet og høre foredrag.
De fortalte om App Studio, som er en hjemmeside, hvor man kan lave sin App. De viste hvordan man fandt rundt på hjemmesiden og hvordan man gjorde de forskellige ting. De snakkede lidt om hvad der var godt og hvad der var skidt ved, at lave sin egen App inde på App Studio. Da de var færdig med foredraget blev vi sendt ud i klasserne, hvor vi skulle prøve at begynde på vores egen App, udfra den idé vi havde snakket om d. 20. april.
De var også rigtig gode til, at gå rundt og hjælpe i de forskellige grupper og var meget interesseret i at gå rundt og hjælpe os.
Dagen sluttede kl. 15.30.

 

Kick-off dag

Mandag d. 20. april havde vi Kick-off dag, hvor vi havde besøg af Anette Nørgaard og hendes to medarbejdere Ajlin Beljur Arslan og Michael Selassie.
Anette holdt et foredrag omkring det, at finde en idé til sin App. Hun fortalte om overvejelser omkring det at lave en App og om den skulle koste noget eller ej. Hun gav os mange gode råd, omkring hvad der var godt og dårligt ved, at lave sin egen App.

Efter foredraget fik vi i projektgrupperne udleveret nogle ark med forskellige spørgsmål. Først skulle vi snakke med nogle af de andre grupper, for at give hinanden ideer, som vi så skulle arbejde videre på i vores projekt gruppe. Vi skulle snakke om spørgsmålene, så vi på den måde kunne få en god idé til vores App.
Anette og hendes medarbejdere var rigtig gode til, at gå rundt og hjælpe. I vores gruppe fik vi en rigtig god snak med Anette, det var spændende at høre lidt fra hende og fik nogle gode informationer og ideer.